Liječenje ožiljaka od akni

Nažalost, većina ljudske populacije je u nekom trenutku prisiljena boriti se s prištićima i mrljama od akni. Iako je riječ o kožnom problemu koji pogađa većinu muškaraca i žena u tinejdžerskim godinama, drugi se kasnije u životu susreću s bijelim i miteserima. Sve ovisi samo o vašem tijelu, tipu kože i hormonima. Neki čimbenici koji uzrokuju akne su visoka razina stresa, nepravilna njega kože i prekomjerna konzumacija mliječnih proizvoda. Nepotrebno je reći da neke akne mogu dovesti do ožiljaka. Međutim, postoji moderan tretman za ožiljke od akni koji stvarno djeluje.

Zapravo postoji više od jednog tretmana za ožiljke od akni koji je dokazano učinkovit. Bez obzira na to, jedan od ovih tretmana je mikrodermna abrazija. Ovo je postupak koji mora obaviti licencirani dermatolog ili certificirani estetičar. Drugim riječima, morat ćete posjetiti liječnika u vezi s vašim ožiljcima od akni ili posjetiti spa centar kako biste dogovorili termin. U svakom slučaju, možete napraviti tretmane kako biste smanjili strah od prošlih akni. Postupak uključuje vremenski piling čestica koje se nježno nanose na kožu lica kako bi se ljuštili mrtvi slojevi kože. Trošak ovoga varira.

Drugi, noviji tretman za ožiljke od akni je laserska terapija kože. Opet, cilj je uvelike minimizirati prošle ožiljke od akni korištenjem laserskog svjetla koje tretira epidermalne slojeve. Ova vrsta tretmana za ožiljke od akni može trajati nekoliko sesija i mora ga obaviti dermatolog zbog opreme koja se koristi. Srećom, ovaj novodobni tretman akni i bubuljica pokazao se prilično uspješnim za ožiljke.

Nekoliko načina za rješavanje ožiljaka od akni kod kuće su lokalni proizvodi. Jedan od načina za uklanjanje mrtvih stanica kože i smanjenje ožiljaka od akni su proizvodi poput Retin-A ili salicilne kiseline. Obje imaju za cilj piling mrtvih stanica kože i otkriti čistiji i mladenački sjaj ispod. Postoji širok spektar topikalnih tonika, krema i gelova koji nude sastojke poput salicilne kiseline i vitamina A, koji se nalazi u Retin-A.

Kao zasebnu napomenu, nemojte zanemariti nedavne tretmane gelove poput Mederme. Ovo je jednostavna formula gela za lokalnu primjenu koja se nanosi na ožiljke na licu do tri puta svaki dan. Može se nabaviti u većini drogerija i supermarketa. Mederma sadrži ključne sastojke koji pomažu u proizvodnji kolagena, što zauzvrat pomaže minimizirati tkivo.

Ovo je prilično jeftin tretman za ožiljke od akni koji je jednostavan za korištenje u vašem domu, bez pomoći licenciranog liječnika. Ako niste sigurni koji tretman je pravi za vašu kožu, razgovarajte s liječnikom ili dermatologom o vašim ožiljcima od akni.

Objavljeno dana