Proširite svoju bežičnu mrežnu povezanost

Jedan od najčešćih problema s kojima ćete se vjerojatno susresti kada radite s WiFi mrežama je raspon ovih uređaja. Većina WiFi uređaja ima nisku snagu mreže i namjerno su dizajnirani za rad nedaleko od pristupne točke. Kao rezultat toga, oni mogu biti prava muka za rad. Uzimajući u obzir da se broj gradskih WiFi mreža povećava velikom brzinom i da se nova pristupna točka postavlja gotovo svaki drugi dan, a većina njih nudi besplatan pristup internetu, pojačivač bežične mreže može biti jedino rješenje za ovaj problem . Booster će vam omogućiti da se čak i vratite na nekoliko ovih mreža čak i kada ste izvan dometa pristupnih točaka.

Lako je znati kada je vrijeme da nadogradite svoju mrežu i dobijete pojačivač bežične mreže. Kada vaša preuzimanja počnu zastoj ili se veza e-pošte žali na slab signal, to su znakovi da morate nešto poduzeti. U tome postoje dvije linije napada. Jedno ovisi o vašem novčaniku, dok drugo ovisi o vašem mozgu. Prilikom pozicioniranja vašeg usmjerivača, najbolje je kada postoji stvarna linija vidljivosti od odašiljača do prijemnika (vašeg prijenosnog računala). To možete učiniti postavljanjem pristupne točke što je više moguće. Antena na usmjerivaču je niskoučinkovita antena i možete poboljšati njezin domet nadogradnjom na usmjerene antene, kako za usmjerivač, tako i za prijenosno računalo.

Ako želite poslovnu vezu, onda očito znate da ćete morati potrošiti više. Dobra strana ovoga je što ove pristupne točke dolaze s nekim od najmoćnijih odašiljača. Usklađivanje usmjerivača i mrežnog adaptera istog dobavljača često će također ponuditi bolje performanse.

Kad se sve ostalo čini nepraktičnim, postoji još jedno rješenje; kupnju pojačivača bežične mreže. Ovi pojačivači signala obično se instaliraju zajedno s bežičnom pristupnom točkom i služe za povećanje snage odašiljača bazne stanice. Njihova je glavna svrha istovremeno poboljšati i prijem i mrežni prijenos. Kvalitetan signal može više nego utrostručiti snagu signala i ponuditi dovoljnu pokrivenost za veliki dom ili ured kroz zidove.

Proširivači raspona mogu biti dvosmjerna pojačala ili repetitori WiFi signala. Dvosmjerna pojačala pojačavaju signale za oko 600 posto i nude povećanu snagu signala u cijeloj mreži. Pojačivači Wi-Fi signala djeluju kao signalne relejne točke i mogu se koristiti u “mrtvim zonama” za proširenje mrežnog dometa. Koji god pojačivač bežične mreže da koristite, to je jeftin način da uvelike poboljšate domet i signal vaših pristupnih točaka.

Objavljeno dana